12月16日出港より、ホーランド・アメリカ・ラインのニュー・アムステルダム号の船上に新レストラン「モリモト・バイ・シー」をオープンさせます。
ホーランド・アメリカ・ラインは、新しい特別なダイニング「モリモト・バイ・シー」のオープンに向けて準備を進めています。このレストランでは、HALの鮮魚アンバサダーをつとめる森本シェフによる、アジアンテイストの美味しいお料理とお酒をお楽しみいただけます。レストランのメニューは、ホーランドアメリカラインの新しいグローバル・フレッシュ・フィッシュ・プログラムを反映し、新鮮な魚料理に重点を置きます。モリモト・バイ・シーは、すべてのクルーズでお客様に忘れられない美食体験を提供するというホーランドアメリカラインのコミットメントをより強調するニュースとなります。
モリモト・バイ・シーは、展望デッキのタマリンド・レストランに隣接しています。モリモト・バイ・シーでお食事をされるお客様は、HALの鮮魚と一緒に乾杯し、森本シェフの料理にフォーカスした複数のコース料理をお楽しみいただけます。メニューには、鮮魚のほかに肉料理、ベジタリアン、ビーガンの選択肢もございます。モリモト・バイ・シーをご希望のお客様は、ホーランド・アメリカ・ラインのナビゲーター・アプリまたは船内でご予約をお願いします。
お一人様55ドルのお席料と18%のサービスチャージが別途必要となります。
ホーランド・アメリカ・ラインのフード&ビバレッジ部門とゲストサービス部門の担当副社長であるマイケル・ステンデバックは、次のように述べています。「ニュー・アムステルダムのゲストの皆様には、森本シェフのような著名な料理界の権威の名を冠したスペシャル・ダイニングでのお料理をお楽しみいただけるようになります。新鮮な食材をご堪能いただくこだわりのメニューは、ホーランド・アメリカ・ラインと森本シェフの最高水準の料理を反映しています。毎晩ニユー・アムステルダムでお客様をお迎えできることを楽しみにしております。」
ホーランド・アメリカ・ラインはグローバル・フレッシュ・フィッシュ・プログラムに着手し、11月より他の10隻の客船でもクルーズにつき1回、ピナクル・グリルまたはタマリンドにてモリモト・バイ・シーのポップアップレストランを設定します。モリモト・バイ・シーで提供される料理にをはじめ、HALのの全船で提供されるシーフード料理は、世界60港のネットワークから調達され、船上では80種類の新鮮な魚を提供します。
また、森本シェフ特製のアルコール飲料「モリモト・ドリーム・ブリュット・ロゼ」や「モリモト純米大吟醸酒」もメニューに彩りを添えます。モリモト・バイ・シーは、森本シェフが世界各地で展開する一流レストランの最新版であり、森本シェフにとって初のクルーズ船上レストランとなります。
森本シェフは、「洋上でこのような料理の旅に出るのは私にとって初めてのことで、新鮮な魚と新鮮な食材に対する私の情熱をホーランド・アメリカ・ラインのクルーズに提供できることに興奮しています。ホーランド・アメリカ・ラインとのパートナーシップを選んだのは、新鮮で地域に根ざした食材へのこだわりと情熱を共有しているからです。」と述べています。
「モリモト・バイ・シー」メニューセレクション
Chef Morimoto Dining Room Dishes (examples starting in late September with the remainder of the fleet rollout in October)
· Fresh Black Cod Yuzu with yogurt miso pickle vegetables, kimchi eggplant, fried rice and garlic soy.
· Morimoto Epice Lobster Tails with lemon foam, seasonal vegetables and Morimoto Epice.
· Fresh Halibut XO with Asian vegetables, dried shrimp and scallop XO sauce.
‘Morimoto by Sea’ Sample Menu Items
Appetizers:
· Sushi Plate: (Vegetarian can be requested.) Nigiri with salmon, hamachi, hotate, maki with ebi tempura, Dungeness California, salmon shikai maki.
· Morimoto Fresh Tuna Pizza: Anchovy aioli, kalamata olive, red onion, jalapeno.
· Tempura Calamari Salad: (Can be served without calamari on request.) Quinoa two ways, white miso dressing.
· Pork Gyoza Dumpling: Ginger-scallion sauce.
· Tori Paitan Ramen Noodles Soup: Soy egg, bamboo shoot, hot creamy broth poured at the table.
Main Courses:
· Crispy Fried Whole Market Fresh Fish: Sweet spicy chili sauce, pickle vegetables.
· Ishiyaki Buri Bop: Fresh Pacific yellowtail on rice, cooked at the tableside in a hot stone bowl.
· Shrimp Three Way “Morimoto Style:” Tempura, panko, arare-age, tartar, tonkatsu and gochujang sauce.
· Angry Lobster Pad Thai: Maine lobster, rice noodles, Thai red curry sauce.
· Broiled Beef Tenderloin steak: Japanese-style mushroom sauce.
· Jidori Chicken Teriyaki, Chicken Oyster Yakitori: Shichimi togarashi.
· Japanese Vegetables Curry: Tofu steak, seasonal vegetables.
Side Dishes:
· House fried rice, steamed rice or brown rice.
· Wasabi mashed potato.
· Wok seared bok choy.
· Basket steamed vegetables.
Desserts:
· Dark Chocolate Sphere: Ganache, marshmallow, milk hot chocolate sauce.
· Tofu Cheesecake: Mango passion, pineapple salsa.
· White Chocolate Lime Ganache: Coconut foam, mango sorbet, rice pudding.
· Sorbet and Ice cream or Trio: Chef’s seasonal selection.
Alcoholic Beverages (by bottle & glass):
· Morimoto Brut Rosé.
· Morimoto Grgich Hills Chardonnay.
· Morimoto Grgich Hills Cabernet Sauvignon.
· Sake Junmai Morimoto.
· Sake Junmai Ginjo Morimoto.
· Sake Junmai Daiginjo Morimoto.
· Sake Sparkling Nigori.
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